Британцы проверяют на жертвах COVID-19 особый ингалятор

Sipas Daily Mail, steroide korrigjuar në formën e një aparat për thithje ilaçi duke u testuar si një ilaç për parandalimin e rënda të mushkërive lëndimit në coronavirus. Ne po flasim për budesonide (anti-inflamator, antiallergic dhe immunosuppressive efekt, është përdorur në astma, sëmundjet kronike obstruktive të mushkërive).

Hulumtuesit thonë se budesonide nuk ka efekte anësore të njohura që lidhen me afat të shkurtër përdorimi, të lehtë për prodhimin dhe të lirë, e cila e bën atë një kandidat i përsosur. Vlerësimi i efektivitetit të mjeteve është kryer në kuadër të Britanike program Parim nën udhëheqjen e Universitetit të Oxfordit.

Aktualisht, shkencëtarët ka më shumë se 2.000 vullnetarë për studim, dhe ata janë në mënyrë aktive në kërkim për anëtarët e rinj me simptome të COVID-19 (temperaturë, kollë apo humbje të nuhatjes) më të vjetra se 50 vjet, me disa kushte mjekësore ose më të vjetër se 65 vjet. Sipas themeluar procedura, vullnetarët duhet të përdorni një aparat për thithje ilaçi 2 herë në ditë për dy javë (një dozë e 400 mikrogram e budesonide).

Комментарии и пинги к записи запрещены.

Комментарии закрыты.