Особая диета кардинально изменяет состояние диабетиков

Komiteti Këshillimor Shkencor Britanik Për Ushqimin, raporton “Lenta.RU”, bën thirrje për luftimin e diabetit të tipit 2 duke u kthyer në një dietë me pak karbohidrate. Sipas ekspertëve, në vetëm gjashtë muaj, një dietë me një pjesë të vogël të karbohidrateve do të zvogëlojë nivelin e sheqerit në gjak dhe do të përmirësojë gjendjen e pacientëve mbipeshë ose obezë. Këto përfundime bazohen në analizën e të dhënave për ndryshimet në peshë, nivelin e sheqerit dhe yndyrës në gjak, si dhe marrjen e medikamenteve për diabetikët.

Raportohet se njerëzit që ishin në një dietë të ulët karboni (karbohidratet përbënin 13-40% të konsumit total të energjisë) humbën më shumë peshë në tre muajt e parë sesa ata që ndoqën një dietë normale (41-55% të konsumit total të energjisë). Përveç humbjes së peshës, grupi kryesor kishte përmirësuar treguesit e hemoglobinës së glikuar, glukozës në gjak të agjërimit dhe triacilglicerolit në serum.

Pavarësisht rezultateve të jashtëzakonshme, ekspertët dyshojnë se një dietë me pak karbohidrate do të ndihmojë diabetikët që nuk kanë probleme me peshën. Nëse mbipesha dhe diabeti i tipit 2 diagnostikohen tek një i rritur në të njëjtën kohë, një dietë me karbohidrate të ulët mund të përshkruhet deri në 6 muaj për të përmirësuar kontrollin e sheqerit dhe normalizimin e niveleve të triacilglicerinës. Dieta e njoftuar përfshin përfshirjen e ushqimeve të bëra nga drithërat ose me shumë fibra, fruta dhe perime. Por konsumi i yndyrës së ngopur duhet të kufizohet në të njëjtën mënyrë si karbohidratet e shpejta.

Комментарии и пинги к записи запрещены.

Комментарии закрыты.