Открытие: еда из ресторанов повышает риск преждевременной смерти

Kolegji i shëndetit publik në Iowa state University shqyrtuar të dhënat nga më shumë se 35,000 njerëzit mbi moshën 20. Në 1999-2014 vjet, ata, të plotësuar një pyetësor në lidhje me ushqimin. Në veçanti, shkencëtarët ishin të interesuar në mënyrën se si shpesh të intervistuarve i konsumojnë ushqim nga restorante, thotë se “lajme Mail.RU”. Ky informacion ishte i krahasuar me vdekshmërisë në fund të vitit 2015.

Gjatë studimit të periudhës vdiq më shumë se 2,500 njerëz. Dhe, doli zakon shpesh janë gjetur në kafene dhe restorante të rritur rrezikun e vdekjes së parakohshme, që vijnë për arsye të ndryshme. Për shembull, tifozët restorante (konsumo të paktën dy vakte në ditë nga një restorant) rreziku u rritur me 49% në krahasim me muzikë, dhe të atyre që kanë ndjekur e shërbimit të ushqimit, të paktën një herë në javë. Rrezikun e vdekjes për shkak të kancerit është rritur me 67% dhe sëmundjet kardiovaskulare për 18%.

Ekspertët e shpjegojnë këtë rregullsi: ushqimi i përgatitur jashtë shtëpisë, sidomos në restorante të ushqimit të shpejtë, shpesh ndryshon në rritje kalori përmbajtje, përmbajtje të lartë të yndyrës dhe kripë. Edhe në restorantin e ngrënies kanë tendencë të jenë më pak perime, fruta, drithëra integrale, fibra, antioksidantë dhe të tjera të dobishme komponimeve. Prandaj, konsumi i rregullt i tillë ushqime kërcënon zhvillimin e obezitetit, diabetit dhe semundjeve te tjera.

Комментарии и пинги к записи запрещены.

Комментарии закрыты.