Популярная соцсеть взялась за тему расстройств пищевого поведения

Rrjetin Instagram paraqet një funksion të ri që ka për qëllim ata që janë duke luftuar me një çrregullim të hahet, raporton EnGadget. Kur dikush është duke u përpjekur për të gjetur përmbajtjen e lidhur me temat si të shërohet nga një çrregullim të hahet, ai së pari do të shihni lidhjet burimeve, i krijuar me mbështetjen e Shoqatës Kombëtare të hahet çrregullime (NEDA), si dhe lidhjet vendore ” helplines në Australi, Kanada dhe në mbretërinë e BASHKUAR.

Dhe kur dikush përpiqet për të ndarë përmbajtje të tillë, ose nëse miqtë e tij të parë që një person boton diçka në lidhje me çrregullime të hahet, do të shfaqen të njëjtat burime. Instagram do të lejojë që njerëzit të shkojnë me miqtë tuaj, për mbështetjen faqe ulje e burimeve. Dhe Instagram do të vazhdojë të Bluray përmbajtje që mund të provokojnë dikë që ka një çrregullim të hahet.

Nga rruga, më herët, rrjeti TikTok ka njoftuar se një lidhje për të respektuar të burimeve për çrregullime të hahet do të shfaqet nëse e kërkimit, futni fjalët “të hahet çrregullime”, “rimëkëmbjes nga çrregullime të hahet” dhe “proanorexia” (promovimin e sjelljeve, për të kontribuar në zhvillimin e çrregullime në të ushqyer).

Në anën tjetër, rrjeti Pinterest gjithashtu njoftoi masa të ngjashme, duke thënë se ajo do të fillojë të dërgojë përdoruesit e tyre për burimet NEDA, si dhe të mbajë ngjarjet dhe tryezave të rrumbullakëta, të përkushtuar për sjelljen e të ushqyerit. Në Përgjithësi, rrjeti social mori një kurs në bodypositive dhe të gatshëm të vazhdojnë të punojnë me ekspertë për politikë-bërje.

Комментарии и пинги к записи запрещены.

Комментарии закрыты.