Российские исследователи представили новые противораковые агенты

Sipas RIA Novosti, Universiteti Shtetëror I Uralit Jugor (SUSU) ka krijuar substanca që mund të formojnë bazën e drogave të reja anti-kancer. Për disa vjet, stafi i SUSUSË së bashku me Institutin E Kimisë Organike të quajtur sipas tij. Instituti zelinski i Akademisë ruse të Shkencave (IOH RAS) studjon përbërjet organike që kanë prona anti-kancer, antibakteriale dhe anti-reumatike.

Si pjesë e fazës së fundit të punës së përbashkët, shkencëtarët po kërkonin derivate të reja të klasës 12-ditore-3-tionëshe. Këto komponente janë treguar më parë të kenë prona anti-kancer, ata ndaluan procesin e përkeqësimit të qelizave të shëndetshme në qelizat e kancerit. Pra, disa vjet më parë, shkencëtarët treguan se fragmenti i 1,2-ditol-3-thion është një dhurues efektiv i sulfit të hidrogjenit. Lëshon këtë gaz brenda trupit, i cili rrit përqëndrimin në gjak dhe indet e një personi. Dhe dihet se sulfi qelizor i hidrogjenit rregullon funksionet e rëndësishme të kardiovaskularit, imunitetit, nervozit, frymëmarrjes dhe gastrointestinalit.

Komentet mbi Doktorin e Shkencave Kimike, Profesor Oleg Rakitin: “një arritje thelbësore e re ishte futja e një fragment të ri heterocik që përmbante një cikël ditolotione për të prodhuar një dhurues endogjen të vetë-sulfit të hidrogjenit që përmban një molekulë të ndodhur natyrisht jo-toksikoze.”Gjashtë derivate të reja acetilthioglicodi të 4-kloro-1,2-ditol-3-thion u sintetizuan. Veprimtaria e tyre anti-kancer u studiua në qelizat epidermale të miut dhe në një model njerëzor të leuçemisë. Doli se të gjitha substancat prodhojnë një efekt anti-kancer.

Комментарии и пинги к записи запрещены.

Комментарии закрыты.