Российские ученые создали противовирусные фильтры для респираторов

Krasnoyarsk shkencore qendra SB RAS (KSK SB RAS) me kusht zëvendësimin e filtrave nga nanofibers për maska-respirators që të mbajë infektive grimcat më të vogla se 100 nanometra, RIA “Novosti”. Raportohet se vetë-pastrimit të filtrave për maska janë bërë në formën e një gotë strukturë, që siguron efektivitetin e mbrojtjes së 99%.

Në raport zhvilluesit thotë: “një Filtër të bërë nga nanofibers, të Bashkuara me një metal të mikro -, të vendosur në fytyrë maskë. Kjo lejon një elektrike pulsit që pastron sipërfaqen e membranës. Për energji elektrike, filtri është vendosur një ngrohje element të veprojnë në një tension 5 volt. Filtri është nanoporosity dhe mikron-trasha poroz shtresë që jep mundësinë për të mbajtur grimca më e vogël dhe jo për të krijuar një pjesë të madhe të marrë frymë e rezistencës”.

Sipas kuratori i projektit Iraani Kuular zakonisht aerosol filtra të mbajë madhësi grimcë prej 2.5 mikronë. Por grimcave virale është më e vogël. Re filtra mund të zgjidhin këtë problem. Lëshuar tashmë e parë të serisë së filtra dhe mori patentën për një industrial mostër e shpikje.

Комментарии и пинги к записи запрещены.

Комментарии закрыты.