В России пациентов с раком ожидают изменения

Siç informon “ruse gazeta”, vitin e ardhshëm do të hyjë në fuqi rendin e ri të ofrimit shërbimeve mjekësore për pacientët e kancerit. I pari Zëvendës drejtor i Ministrisë së shëndetësisë Igor Kagramanyan thotë: të krijohet uniform requirements for shtetërore dhe private, organizatat mjekësore të pushtetit dhe shtretër.

Autoritetet rajonale duhet të miratojë qëllim të transportimit të pacientëve të subjektit, duke përcaktuar një listë përkatëse organizatat mjekësore dhe strukturore të ndarjeve, kryerjen klinike mbikëqyrjes në rajon. Procedura përcakton një listë konkrete të llojeve dhe metodat e trajtimit të oncological sëmundjet në të cilat kujdesi është dhënë në institucionet shëndetësore të vendosura në rajon dhe më gjerë.

Përkundër të vështirë situatën epidemiologjike, zëvendëskryetari i Federale Fondin e detyrueshëm të sigurimit mjekësor (FFOMS) Yuri Necheporenko ka thënë se për nëntë muaj në vitin 2020 trajtim në “Onkologjisë” ka marrë më shumë se 2 milionë njerëz. Ajo është 24% më shumë se vitin e kaluar. Kur kjo ndodh, futja e metodave të reja të trajtimit, proton rreze të terapisë (552 të vërtetë). Kimioterapia, ka filluar më shpesh (6.3% më shumë në shtrat), duke përdorur medikamente të shtrenjta.

Zyrtarët e miratimit të një qasje individuale në trajtimin e pacientëve, pra specifikimet e financiare shpenzime për njësi të vëllimit të ndihmë mjekësore të vendosur në interval prej 13,000 rubla për 700,000 rubla. Krijuar më shumë se 1060 regimens në varësi të drogës përdorur. Në të njëjtën kohë, zyrtarë të premtimit, koha e pritjes do të jetë i reduktuar. Në rastet e dyshuara të kancerit të periudhës për të konsultimit me mjekë specialistë, të rënë nga 14 ditësh kalendarike për 3 ditëve të punës, dhe koha e diagnostike studime nga 14 ditë deri në 7 ditë pune nga data e emërimit.

Në pritje të specializuara të kujdesit mjekësor që histological verifikimin e tumorit ose që nga themelimi i paraprake diagnozën edhe tani nuk mund të tejkalojë 7 ditë. Ngritja e follow-up oncologist për një pacient me diagnostikuar kanceri nuk duhet të kalojë 3 ditëve të punës nga koha e diagnostikimit të kancerit.

Комментарии и пинги к записи запрещены.

Комментарии закрыты.