Вступление в брак положительно сказывается на фигуре, показало исследование

Siç raporton “Lenta.RU” nuk është lidhja e martesës dhe një personi peshë. Ekspertët kanë vërtetuar se burrat dhe gratë që martohen shpejt të humbasin peshë dhe mos e fituar atë përsëri. Ky përfundim u bë në fund të vëzhgimet për 300 vullnetarë të moshës 20 vjeç. Shumica e atyre që kanë humbur peshë pas të martesës, mbetur e pakta dhe 8 vjet më vonë, ka qenë e vërejtur.

Dhe vullnetarët, të cilët kishin një të hollë figura para se të dasmës, nuk e humb formën dhe pas saj. E rëndësishme: e plotë dhe e vetme dhe kanë mbajtur peshë ekstra. Sipas ekspertëve, të martuar vepron si nxitje për të ruajtur një mënyrë jetese të shëndetshme. Përveç kësaj, mbështetje psikologjike është dhënë nga çiftëzimi partner. Për këtë arsye, ka një efekt pozitiv është vërejtur edhe në çiftet që nuk të nxjerrë një marrëdhënie zyrtare, por që jetojnë së bashku për një kohë të gjatë.

Ndërkohë, nëse martesa partnerët sjell pakënaqësi, dhe rritja e rrezikut për goditje. Stafi i tel Aviv University bërë këtë përfundim sipas studimit nga 10 000 vullnetarë. Në mesin e njerëzve që nuk ishin të lumtur me martesën e tyre, rrezikun e pash u rrit nga 64%. Nga ana tjetër, mjek-psikiatër Alexander F. shpjegon se në jetën e mjerueshme e martesës shkaqet e vazhdueshme të stresit. Kjo ndikon në sistemin nervor dhe endokrin sistemeve. Por probleme në marrëdhënie të rrezikshme për gratë.

“Stres të provokojnë sëmundje kronike somatic sëmundjet dhe do të shkaktojë të reja të sëmundjeve. Dhe më e zakonshme është e stomakut erozioni, ulçera në stomak dhe hipertensionit. Për gratë e stresit është edhe e rrezikshme balancimin hormonal, shkatërrimin e gjëndër-stimulimit të hormoneve. Të shqetësuar e ciklit menstrual të zhvillimit të ovarian polytrichales,” – thotë Yanukovych.

Një, bëhet Irina Potashov shto këtu ezofagospazm – spazma e ezofagut. Në sfondin e tensioni nervor një person përvojat e gëlltitjes të ushqimit, ose nuk është një të plotë të refuzimit të ushqimit. Eksperti gjithashtu flet për zhvillimin e mitrës fibroids për shkak të stresit, shkaku i së cilës mund të pakënaqësisë me martesën.

Комментарии и пинги к записи запрещены.

Комментарии закрыты.