Ученые нашли новые средства борьбы с COVID-19

Droga kishte për qëllim trajtimin e virale peritonitis në macet, siç doli, janë në gjendje për të shtypur tastin enzimë e coronavirus SARS-CoV-2. Enzimë që virusi përdor për riprodhim, shënime TASS. I njohur si GC376 dhe GC373, në mënyrë efektive të bllokuar virale enzimë Mpro në kulturat e qelizat e njeriut, i cili është dëshmuar me eksperimentet e Universitetit të Albertas.

Sëmundja e macet shkaktuar coronavirus FCoV. Nëse virusi ka një grup të veçantë të mutacioneve, kafshëve zhvillon temperaturë të lartë, humbje të oreksit dhe të çrregullimit të sistemit imunitar. Ilaçet kundër virusit nuk është, megjithatë, e di se eksperimentale të drogës GS-441524 – analoge të ramdevpir dhe dy eksperimentale droga GC376 dhe GC373.

Këto fonde – GC376 dhe GC373 – mund të integrohen në një virale enzimë Mpro të nevojshme për përhapjen e coronavirus. Ata janë testuar në zgjedhur enzimë. Ajo doli, molekulat e GC376 dhe GC373 në mënyrë të vendosur lidhur me enzimë, duke bllokuar punën e saj madje edhe në doza më të vogla. Nga ana tjetër, testet me coronavirus infektuar qelizat tregoi se një pjesë e vogël e përqendrimit të të dy bllokuar plotësisht replikimin e virusit. Për më tepër, veçanërisht e efektshme ka punuar GC376.

Комментарии и пинги к записи запрещены.

Комментарии закрыты.